Pressiteade 2020.03.06 – Konverentsi hinnatud  kauge külaline on Killu Tõugu Sanborn USA-st

Eesti Kultuuri Koda
Pressiteade
06.03.2020

21 märtsil Hilton Tallinn Park Hotelli Konverentsikeskuses toimuv Eesti Kultuuri Koja konverents “Kultuur kui kapital” keskendub materiaalse ning vaimse kapitali seostele. Eesmärgiks on luua dialoog materiaalse ja kultuurilise kapitali loojate vahel. Konverentsi hinnatud  kauge külaline on Killu Tõugu Sanborn USA-st, kes on juhtiva rahandusfirma Oxford Finance tegevdirektor Californias. 

“Kapitalismi põhialuseks on väärtuse loomine ja selle turupõhine kasumlikult kapitaliks teisendamine”, ütleb Killu Tõugu Sanborn. “Mõtlen kapitalist kui kütusest väärtuse loomisel – selle põhjal on lihtne aru saada, et meil on erinevaid kapitalivorme, näiteks rahaline, kultuuriline, ühiskondlik, inimkapital jne. Nii võime isegi öelda, et kui miski väärtuse tekitamist kütusena toetab, siis ongi kapital.”

Konverentsi avab kultuuriminister Tõnis Lukas. Esinejate seas on veel mitmed kultuuri-, ühiskonna- ja majandustegelased – Helen Arusoo, Ilona Gurjanova, Toomas Kiho, Leonhard Koort, Kalevi Kull, Armin Kõomägi, Andre Laanemets, Egge Kulbok-Lattik, Pille Lill, Silvia Lotman, Valdur Mikita, Kadri Männasoo, Mare Mätas, Tiina Park, Elena Past, Linnar Priimägi, Peeter Raudsepp, Urmo Raus, Jüri Reinvere, Riina Solman, Tarmo Soomere, Toivo Tasa, Urve Tiidus, Maarja Vaino, Jaak Visnap jt

Konverentsil antakse üle 2014. aastal loodud auhind “Kultuuri Tegu 2019”, millele esitati tähtajaks 37 kandidaati. Auhinnafondi toetab Kultuuriministeerium. 

Koja veebilehelt www.kultuurikoda.eu on leitav lisainfo ja registreerumine. Aastakonverentsi ülekande partner on Postimees.

Kontaktisikud:
Pille Lill
Eesti Kultuuri Koja juhatuse liige
5114077

Egge Kulbok-Lattik
Eesti Kultuuri Koja juhatuse liige
58180723
tegevjuht@kultuurikoda.eu