2020-10-08 Pressiteade Konverentsil “Kultuur kui kapital” luuakse silda majandus- ja kultuurivaldkondade koostööks

Laupäeval, 10. oktoobril Tallinn Hilton Park hotelli konverentsikeskuses algusega kell 10 kohtuvad majandus-, kultuuri- ja poliitkategelased, et otsida konverentsil “Kultuur kui kapital” vastuseid küsimustele: Kuidas mõista kapitali avaramas tähenduses? Kuidas mõjutab üleilmne vabaturumajandus Eesti kultuuri? Kuidas saaks Eesti mõjutada üleilmset majandust ja kultuuri? Kuidas hoida Eesti ühiskonna kõrgkultuurilisi pürgimusi? Millised võiksid olla Eesti riigi tuleviku kapitalid?

Eesti Kultuuri Koda on kutsunud mitmeid tunnustatud arvamusliidreid esinema ettekannetega ning osalema paneelides ja arutlusringides. Peaesinejate hulgas on nii ülemaailmse haardega kui ka paigavaimu väärtustavaid esinejaid. Konverentsi avaettekande teeb helilooja ja esseist Jüri Reinvere Saksamaalt (“Majandus ja kultuur – ühe ja sama ühiskonna kaks jalga”), videosilla vahendusel liitub innovatsioonifinantsist Killu Tõugu-Sanborn USAst (“Kultuur kui kapital – mõttekilde Californiast”) ning rahvusvaheliselt mainekate eestlaste kõrval räägib muutunud maailmas aina olulisemast ehk paigavaimust kirjanik ja metsamees Valdur Mikita (“Koduõu ja ilmaruum”).

Konverents jaguneb alateemadeks: Kultuur, kapital ja Homo Economicus; Kultuur, kapital ja elukeskkond; Kapital ja ühiskonna vaimuruum. Käsitletakse nii kultuuri, majanduse, heaolu ja majanduskasvu seoseid, kui ka mahekultuursuse teemasid. Arvamusi vahetavad nii Kihnu pärimuskultuuri edendaja Mare Mätas kui Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere. Poliitikud arutlevad teemal “Mis on Eesti tuleviku kapitalid ja mida on Eestil anda üleilmsele majandusele?”. Olulisi eluvaldkondi käsitlev arutelu tõotab põnevat debatti.

Antakse üle “Kultuuri Tegu 2020” auhinnad ja lisaks saab kuulata Annetekoda 2019 võitjat, noorukest lauljat Mirtel Põdrat, kes saab samal õhtul Zonta autasu, et jätkata õpinguid laulu erialal.
Koja veebilehelt www.kultuurikoda.eu leiab lisainfot ja 10. oktoobril saab kohapeal osta ka pääsmeid.
Konverentsi videoülekande partner on Postimees, kelle vahendusel on võimalus kõigil inimestel üle Eesti saada osa konverentsist.
Koda avaldab tänu kõigile toetajatele sh Tallinna Kultuuriamet, Hotell Hilton, Kultuuriministeerium, Postimees, Jaanihanso, Selver jt