2020-10-23 Pressiteade Patroon Uku Suviste ja Annetekoda 2021 kutsuvad Eestimaa andeid

Eesti Kultuuri Koda kutsub Eestimaa elanikke sõltumata vanusest või rahvusest esitama oma annet laiemale publikule. Annetekoja patroon on Uku Suviste

Konkurss-festival Annetekoda 2021 ootab igas vanuses andeid kõikidelt erialadelt – rahvakunst, käsitöö, sport, leiutamine, robootika, muusika, kunst, tants, luule jne. Konkursi eesmärgiks on väärtustada igat inimest ning temas peituvat annet.

“Annetekoja idee sai esmakordselt ellu viidud 2019. aastal, mil üleriigiliselt tuli oma annet esitlema ligikaudu 100 inimest”, ütles Annetekoja looja ja Eesti Kultuuri Koja juhatuse liige Pille Lill. “Eesti väiksuse juures on väga oluline, et me ei kaota ühtki annet, vaid leiame neile väljundi ja loome tingimused ande arendamiseks”.

Esimene eelvoor toimub Tallinnas 13. detsembril 2020 Nõmme Kultuurikeskuses. Osalemiseks palume saata hiljemalt 30. novembriks kell 10.00 lühike (2-3 minutiline) video oma ande esitlusega. Palume arvestada, et videole salvestatu tuleb esitada laval.

Eelvoorud jätkuvad veebruarist aprillini 2021 viieteistkümnes erinevas maakonnas. Konkurss-festivali finaal toimub 25. aprillil 2021 Alexela Kontserdimajas. Esimesed kolm žürii poolt välja valitud annet saavad rahalise auhinna. Lisanduvad ka mitmed eripreemiad.

22. novembril kell 12-16 toimuvad Alexela Kontserdimajas eelvoorudeks ettevalmistavad meistriklassid, kuhu on oodatud kõik, kes soovivad konkurss-festivalil osaleda (ka anded väljastpoolt Tallinna). Soovijaid juhendatakse kolmes valdkonnas: 1) muusikaline eneseväljendus, sõnakasutus, suhtlemine publikuga – juhendaja Pille Lill (kontserdikorraldaja, ooperilaulja) 2) lavaline liikumine, riietus, meik  –  Eliisa Rääts (rahvusvahelise kogemusega modell ja baleriin) 3) salvestustehnika kasutus ja video tegemine  –  Aleksandr Tavgen (audio-visuaal ekspert).

Meistriklassid viiakse läbi eesti, vene ja inglise keeles. Osaluseks on vajalik eelregistreerimine aadressil tegevjuht@kultuurikoda.eu

Annetekoja statuut ja lähem info on leitav www.kultuurikoda.eu

Annetekoda suunab inimesi tegelema neile südamelähedase kutsumusega ning julgustab avama end laiemale vaatajaskonnale. Konkurss-festivaliga aitame kaasa talendiarenduse programmide väljatöötamisele ning maapiirkondade kultuurielu elavdamisele.

Annetekoda 2021 toetajate seas on Eesti Vabariigi Kultuuriministeerium, Tallinna linna Kodurahuprogramm, Selver jt.

AVASTA ENDAS ANNE JA JAGA SEDA KÕIGIGA!